zondag 7 oktober 2012

Kleine baby's worden peuter


Ondertussen is het 6 maanden geleden dat deze foto genomen is, ik verschiet nog bijna elke dag van hoe snel de tijd gaat. Wetende dat Mil afgelopen vrijdag 14 maanden geworden is. Hij is al lang niet meer de baby die alleen maar slaapt en pap drinkt. Hij is geëvolueerd naar een peuter met een eigen wil en een eigen karaktertje, mooi om te zien hoe hij elke maand weer verandert. In het begin is het vooral zijn uiterlijk dat verandert maar nu zien we hoe hij een eigen persoontje aan het vormen is. Hij is een deugniet met van die oogjes die schitteren als hij zich in zijn nopjes voelt.
Door dat hij volop in de peuterfase zit, is boos zijn niet zo abnormaal, en boos zijn is iets wat Mil zeker kan. Als er iets niet lukt, of als hij moet eten wat hem niet aanstaat, kan hij driftig uit de hoek komen, en gelukkig maar hij moet laten zien als iets hem niet aanstaat.
Stilaan begint hij te communiceren, bal en poes lijken één van eerste "woordjes", verder dan "bababa" en "poepoepoe" komt hij niet, maar wij weten wat hij bedoelt.
Eten gaat met ups en downs, zoals met alle peuters zeker, maar slapen doet hij dan weer als de beste. Nee, we mogen niet klagen met zo'n fijn ventje.